Maksiat Dalam Tandas? Mengapa? |Blog Lawak Malaysia

KATEGORI LAWAK


Maksiat Dalam Tandas? Mengapa?

Masa : 8.30 Pagi

Tempat : Kelas Tkn 6 Melur
Situasi : Pelajaran Bahasa Melayu. Cikgu Sahab meminta pelajar menghuraikan pendapat dan pandangan masing-masing mengenai tajuk "Kenapa Remaja Melakukan Maksiat Dalam Tandas Awam"

Sharifah Aina Binti Jeffry Anas : pada pendapat saya, remaja yang sanggup melakukan maksiat dalam tandas adalah dari kalangan mereka yang tidak berkemampuan menyewa bilik hotel.

Zakaria Bin Mohammad Khuzairi : Saya tidak bersetuju kerana ada diantara mereka yang datang dari golongan berkemampuan tetapi masih melakukan perkara sedemikian.

Khairil Osman Bin Abd. Rahman : Menurut firasat saya, remaja tersebut berada dalam keadaan kelam kabut. Tak sempat cari hotel. Dan sebab utama yang lain, mereka buta tentang agama.

Sofri Sufian Bin Ahmad Azlan : Saya tidak bersetuju bahawa pelajar tersebut buta tentang agama.

Khairil Osman Bin Abd. Rahman : Kenapa pulak? bukankah umat yang melakukan maksiat sebegini sebenarnya tidak tahu atau tidak menghayati pendidikan agama?

Cikgu Sahab : ( bertanya kepada Sofri Sufian Bin Ahmad Azlan) Mengapa kamu tidak bersetuju dengan pendapat Khairil Osman Bin Abd. Rahman?

Sofri Sufian Bin Ahmad Azlan : Sebenarnya mereka amat arif dengan agama. Sebab mereka tahu yang malaikat TIDAK akan masuk tandas. Oleh itu, jika mereka melakukan maksiat dalam tandas, malaikat tidak dapat menulis amalan buruk yang mereka lakukan.

Cikgu Sahab : ?!! Bahlul! kamu yang buta agama!

5 comments:

 1. Anonymous
  Said

  gravatar

  org yg mencipta lawak inilah yg sbnrnya yg buta agama krn seolah2 mempersendakn agama islam. masih byk lg lawak ln yg bleh dicipta. semoga org yg mencipta ini mendapat petunjuk ke jln yg benar. amin...

  March 22, 2009 at 11:11 PM
 2. gravatar

  ala..anonymous ni,if u want to give an advice,just put ur name.
  just crta lawak bha tu..dun be so serious. =P
  tp, aku nsihatkan..agar, lawak ini d tapis dahulu. =P

  July 3, 2009 at 11:58 PM
 3. Anonymous
  Said

  gravatar

  bodoh bahlul punye lawak

  August 16, 2009 at 3:28 PM
 4. Anonymous
  Said

  gravatar

  dah nama lawak!!!! ambik la yg positif skkit!!! tuk wat gelak2!!! ni nak ckp palk psl agama!!! lagi BAHLUL!!! TOLOL!!! PALUI!!!!

  November 18, 2009 at 1:01 AM
 5. gravatar

  muhahaha..ilek la korg..si anon di ats tu teremo lebih jek..

  no body perfect rite?..

  chill sudey^^

  January 6, 2010 at 8:39 AM
 
^ Scroll to Top